logo zorgmail Als zorgverleners willen mailen over een patiënt is het met het oog op diens privacy, niet verantwoord gebruik te maken van “gewone” e-mail. In Amsterdam zijn wij de distributeur van Secure e-mail van ZorgMail, een mailapplicatie voor beveiligd e-mailverkeer tussen zorgaanbieders onderling. Het is in gebruik bij verreweg de meeste eerste- en tweedelijns zorgverleners in Amsterdam.
Hoe werkt het precies?slotje mail
Secure e-mail is een gehoste webapplicatie die met behulp van Outlook of middels een webinterface gebruikt kan worden. Het is speciaal bedoeld voor veilige e-mail communicatie tussen zorgaanbieders onderling.Het biedt alle mogelijkheden van een normale mailvoorziening, zoals Postvak-in, Archief, etc. maar de dataverbindingen met de Secure e-mail omgeving zijn versleuteld en daarmee dus beveiligd. Ook is er antispam- en antivirus software actief.
Wat levert het op?
Via Secure e-mail kunnen bijvoorbeeld verwijsbrieven, foto’s en medicatieoverzichten verstuurd worden. Behandelverslagen van specialisten kunnen elektronisch worden ontvangen. De digitale informatie kan gekopieerd worden naar het informatiesysteem.

  • Vermindering papieren correspondentie.
  • Waarborgen privacy patiënten.
  • Een besparing op de portokosten.
  • De informatie is direct beschikbaar voor de ontvanger.
  • Er zijn landelijk 32.000 zorgverleners die er gebruik van maken en in het bijbehorende adresboek te vinden zijn.
Wat kost het?
• éénmalige opzetkosten € 275,-
• abonnement per jaar € 222,- (bedragen zijn incl. 21% BTW)
Hiervoor krijgen maximaal 5 zorgverleners binnen een praktijk een Secure e-mailaccount. Er zijn ook grotere bundels verkrijgbaar.Voor grotere zorgorganisaties, zoals een zelfstandig behandelkliniek gelden afwijkende tarieven. Op verzoek wordt een offerte op maat verzorgd.
Meer weten?
Als u meer wilt weten kunt u ons bellen. T. 020-512  8850. Ook de site van ZorgMail biedt veel aanvullende informatie. Als u besluit zich aan te melden kan dat rechtstreeks via de aanmeldwizard.

Safe Relay

Door een nieuwe toepassing – Safe Relay- wordt het mogelijk voor een instelling de “eigen” mailserver aan de Secure e-mail omgeving te koppelen. Secure e-mail kan zo gebruikt worden met het eigen instellings e-mailaccount en er worden veel meer ontvangers bereikt. Vanuit de Safe Relay omgeving zijn ook de eerstelijns zorgverleners bereikbaar.

Bereik
Met Safe Relay wordt het bereik veel groter. Buiten de gebruikers op de eigen server, kan ook contact gelegd worden met reguliere Secure e-mailabonnees én met andere Safe Relaygebruikers die ook hun server gekoppeld hebben. Extra handelingen in gebruik zijn hiervoor niet nodig. Een koppeling met de Zorgring NHN is in voorbereiding zodat ook met de zorgpartijen die hierop aangesloten zijn, zoals het Zaans Medisch Centrum, gecommuniceerd kan worden.

Veilig mailen met patiënten
Met een premium versie van Safe Relay wordt het zelfs mogelijk berichten te versturen aan patiënten of aan zorgverleners die geen Secure e-mail abonnement hebben. Op iedere e-mail wordt encryptie toegepast. Het bericht kan niet door derden worden onderschept en werkt op basis van PDF encryptie waarbij middels een One Time Password (OTP) elk e-mail bericht wordt versleuteld met een uniek wachtwoord. De ontvanger kan de PDF met een standaard PDF programma (zoals Adobe Reader) ontsleutelen en openen.

Abonneren
Heeft uw instelling een eigen mailserver in eigen beheer? Dan is het mogelijk Safe Relay te implementeren in uw organisatie. Ons Servicemanagement verzorgt een offerte op maat.