logo zorgmail Als zorgverleners willen mailen over een patiënt is het met het oog op diens privacy, niet verantwoord gebruik te maken van “gewone” e-mail. In Amsterdam zijn wij de distributeur van Secure e-mail van ZorgMail, een mailapplicatie voor beveiligd e-mailverkeer tussen zorgaanbieders onderling. Het is in gebruik bij verreweg de meeste eerste- en tweedelijns zorgverleners in Amsterdam.
Hoe werkt het precies?slotje mail
Secure e-mail is een gehoste webapplicatie die met behulp van Outlook of middels een webinterface gebruikt kan worden. Het is speciaal bedoeld voor veilige e-mail communicatie tussen zorgaanbieders onderling.Het biedt alle mogelijkheden van een normale mailvoorziening, zoals Postvak-in, Archief, etc. maar de dataverbindingen met de Secure e-mail omgeving zijn versleuteld en daarmee dus beveiligd. Ook is er antispam- en antivirus software actief.
Wat levert het op?
Via Secure e-mail kunnen bijvoorbeeld verwijsbrieven, foto’s en medicatieoverzichten verstuurd worden. Behandelverslagen van specialisten kunnen elektronisch worden ontvangen. De digitale informatie kan gekopieerd worden naar het informatiesysteem.

  • Vermindering papieren correspondentie.
  • Waarborgen privacy patiënten.
  • Een besparing op de portokosten.
  • De informatie is direct beschikbaar voor de ontvanger.
  • Er zijn landelijk 13.000 aangesloten zorgorganisaties, 250 gekoppelde informatiesystemen, 40.000 mailboxen en 750 gekoppelde maildomeinen die er gebruik van maken en in het bijbehorende adresboek te vinden zijn.
Wat kost het?
• éénmalige opzetkosten € 275,-
• abonnement per jaar € 222,- (bedragen zijn incl. 21% BTW)
Hiervoor krijgen maximaal 5 zorgverleners binnen een praktijk een Secure e-mailaccount. Er zijn ook grotere bundels verkrijgbaar.Voor grotere zorgorganisaties, zoals een zelfstandig behandelkliniek gelden afwijkende tarieven. Op verzoek wordt een offerte op maat verzorgd.
Meer weten?
Als u meer wilt weten kunt u ons bellen. T. 020-512  8850. Ook de site van ZorgMail biedt veel aanvullende informatie. Als u besluit zich aan te melden kan dat rechtstreeks via de aanmeldwizard.

Safe Relay

Met  Safe Relay is het mogelijk voor een instelling de “eigen” mailserver aan de Secure e-mail omgeving te koppelen. Secure e-mail kan zo gebruikt worden met het eigen instellings e-mailaccount en er worden veel meer ontvangers bereikt. Vanuit de Safe Relay omgeving zijn ook de eerstelijns zorgverleners bereikbaar.

Bereik
Met Safe Relay wordt het bereik veel groter. Buiten de gebruikers op de eigen server, kan ook contact gelegd worden met reguliere Secure e-mailabonnees én met andere Safe Relaygebruikers die ook hun server gekoppeld hebben. Extra handelingen in gebruik zijn hiervoor niet nodig. Er is tevens een koppeling met de Zorgring NHN zodat ook met de zorgpartijen die hierop aangesloten zijn, gecommuniceerd kan worden. Onder andere de Noord West Ziekenhuis Groep en het Zaans Medisch Centrum zijn aangesloten.

Abonneren
Heeft uw instelling een eigen mailserver in eigen beheer? Dan is het mogelijk Safe Relay te implementeren in uw organisatie. Ons Servicemanagement verzorgt een offerte op maat.