Koppeling met Zorgring NHN

Zorgring NHNStoring EZDA ENovation Zorgmail Berichtendienst RING Amsterdam Heeft een zorgverlener een mailadres van een domein aangesloten bij ‘Veilig Mailen’ van Zorgring NHN of ‘Secure e-mail’ van ZorgMail? Dan kunt u veilig mailen  met elkaar en worden berichten niet via het openbare internet worden afgeleverd. Begin 2018 is de koppeling tussen de twee partijen tot stand gekomen waardoor gebruikers van bijna 1.100 domeinen beveiligd informatie met elkaar kunnen uitwisselen*.

* ZorgMail-abonnees dienen eerst aanpassingen door te voeren in hun scripts.
Als de aanpassingen correct doorgevoerd zijn, dan heeft de groene Veilig verzenden knop in Outlook de versie 2.7.0.0. (controleer dit door met de muis over de groene knop te bewegen).

Hoe kan ik zien of een zorgverlener aangesloten is op Veilig Mailen van Zorgring NHN?

  • Op de website van Zorgring NHN kunt u een overzicht inzien van de aangesloten domeinnamen. U kunt -als uw instelling ook aangesloten is op Veilig Mailen- veilig mailen met iedereen die in het e-mailadres achter het ‘@’ (apenstaartje) een domeinnaam heeft staan die op deze lijst voorkomt.
    Voorbeeld: u ziet als tweede staan ‘1punthoorn.nl’. U kunt naar iedereen die een e-mailadres heeft dat overeenkomt met: ‘ naam@1punthoorn.nl’ veilig een e-mail sturen. Zo ook naar alle vermelde apotheken, huisartsen, ziekenhuizen, GGD,s, etc. Met ‘Ctrl-F’ opent zich de zoekfunctie in deze lijst.

U dient zelf ook aangesloten te zijn op Veilig Mailen of gebruik te maken van een aangesloten ‘veilig mailen e-mail provider'(o.a. ZorgMail, E-zorg).

Hoe kan ik zien of een zorgverlener gebruik maakt van ZorgMail?

  • Als u al ZorgMail gebruiker bent, kunt u via de adreslijst in Outlook de aangesloten zorgverleners opzoeken. Als dit niet is ingesteld, neem dan contact op met uw IT-afdeling.
  • Controleer het ZorgMail adresboek.

o Log in met uw ZorgMail wachtwoord. Dit wachtwoord is per brief naar u verstuurd bij het begin van uw abonnement. Als u het wachtwoord niet meer weet, neemt u dan contact op met de Servicedeks via T. 010-288 1664.
o Selecteer linksboven in het menu ‘Secure e-mail’
o Geef de zoekterm in. Voorbeeld: zoekterm ‘Hendriks’, geeft 42 adressen. Het zoeken kan ingeperkt tot bepaalde boeken (bijv. alleen apotheken of huisartsen) of tot een bepaalde regio (provincie).